Aurinkosähköjärjestelmä kotitalouteen

2 minuutit Julkaistu:


Aurinkosähköjärjestelmä on yhä suositumpi tapa tuottaa energiaa kotitalouteen. Järjestelmän käyttö on ympäristöystävällistä, taloudellista, ja lisäksi se voi nostaa kiinteistön arvoa. Tämä blogi selventää aurinkosähköjärjestelmien toimintaa, hyötyjä, ja käyttöä. Jos olet harkinnut aurinkosähköjärjestelmän hankkimista kotiisi, kannattaa jatkaa lukemista.

Aurinkosähköjärjestelmä muuttaa auringon säteilyä sähköksi

Aurinkosähköjärjestelmät ovat järjestelmä, joka muuntaa auringon säteilyä sähköksi. Järjestelmä koostuu useasta eri komponentista, mukaan lukien aurinkokennoista, jotka keräävät auringon säteilyä ja muuntavat sen sähköksi. Sähkö muunnetaan invertterissä, aurinkopaneeleilta tulevasta tasasähköstä vaihtosähköksi, jotta sitä voidaan käyttää kodin sähköverkossa. Monet aurinkosähköjärjestelmät myös sisältävät akuston, jolla voidaan varastoida ylijäämäsähköä, jonka voi käyttää silloin, kun järjestelmä tuottaa vähemmän sähköä. Ylijäämäsähköä voi myös olla mahdollista myydä takaisin sähköverkkoon omalle sähköyhtiölle.

Aurinkosähkö on ympäristöystävällistä

Suuri etu aurinkosähköjärjestelmässä on myös sen ympäristöystävällisyys: tuotetun sähkön takia ei synny hiilidioksidipäästöjä tai ilmansaasteita. Auringon tuottama energia on puhdasta ja uusiutuvaa energiaa. Etuna aurinkosähköjärjestelmän hankkimisessa on myös sen tuottaman sähkön edullisuus. Vaikka aurinkosähköjärjestelmän hankintahinta on suhteellisen korkea, varsinkin jos se sisältää akuston, järjestelmästä hyötyy pitkällä tähtäimellä alhaisempien sähkömaksujen kautta.

Aurinkosähköjärjestelmä omakotitaloon ei vaadi juurikaan huoltoa

Kodin aurinkosähköjärjestelmä tarvitsee yleensä vain vähän ylläpitoa. Aurinkopaneelit on helppo pitää puhtaana ja hyvässä kunnossa. Paneeleiden pinnalle kertynyt lika kannattaa pyyhkiä pinnalta aika ajoin, jos sade ei huuhtele sitä pois. Paneeleita huollettaessa ja puhdistettaessa, kannattaa olla tarkkana, ettei vahingoita niiden pintaa. Invertterin voi joutua vaihtamaan kerran paneelien eliniän aikana. Aurinkosähköjärjestelmä on kannattava ratkaisu kodin sähköntuotantoon, ja se maksaa itsensä takaisin ajan kuluessa. Järjestelmän hankinta ei ole edullista, mutta monilla alueilla on saatavilla valtion tukia, joilla voi alentaa kustannuksia. Järjestelmä sopii monille, sekä yksityiskoteihin että yrityksiin. Jos asut alueella, jolla auringon säteilyä on runsaasti, aurinkosähköjärjestelmä on erinomainen tapa pienentää omaa, asumisesta muodostuvaa hiilijalanjälkeä ja samalla säästää rahaa.

 

Aurinkosähköjärjestelmät ovat hyvä tapa hyödyntää aurinkoenergiaa kodin sähköntuotantoon. Järjestelmän ympäristöystävällisyys, taloudellisuus, ja sen käytön yksinkertaisuus tekee siitä loistavan vaihtoehdon kaikille, jotka haluavat säästää ympäristöstä ja rahaa sekä tuottaa sähköä omavaraisesti. Lisäksi aurinkosähköjärjestelmän hankintahintaan ja asennukseen voidaan usein hakea tukea. Kannattaa harkita aurinkosähköjärjestelmän hankkimista, ja ottaa askel kohti vihreämpää, taloudellisempaa ja omavaraisempaa tulevaisuutta.

• tag: • 325 sanat

minusta

Blogi pientalon rakentamisesta ja LVI-urakoinnista LVI-työt tulevat eteen jokaisessa rakennus ja remontti projektissa. Onnistunut työ vaatii ammattitaitoa ja usein myös kokemusta. LVI-urakointiin kuuluvat talotekniset ratkaisut ovat lämmitys, vesi ja ilmanvaihto. Lämmitysratkaisuihin kuuluvat lämmitysjärjestelmien asentaminen, saneeraaminen ja huolto. Vesiratkaisuihin kuuluvat vesi- ja viemärijohtoasennukset, saneeraukset ja huolto. Ilmanvaihtoratkaisuihin kuuluvat jäähdytys- ja ilmanvaihtojärjestelmien asennukset, korjaukset ja huolto. LVI-työt kannattaa jättää ammattilaisen toteutettavaksi, mahdollisimman turvallisen ja toimivan lopputuloksen takaamiseksi. Omakotitalon LVI-työt voi hankkia joko ostamalla ne urakkana tai tuntilaskutuksena. Urakassa sekä työlle että tarvikkeille lasketaan pakettihinta, joka perustuu arvioon. Tuntilaskutuksessa työstä laskutetaan tehtyjen tuntien mukaan ja tarvikkeista menekin mukaan. Mikä olisi paras ratkaisu juuri sinun projektiisi? Tervetuloa lukemaan aiheesta lisää. Tästä blogista löydät artikkeleita pientalon rakentamisesta ja kaikista siihen läheisesti liittyvistä aiheista. Toivottavasti löydät täältä inspiraatiota ja hyödyllistä tietoa omiin projekteihisi!

Haku

Kategoriat

arkisto

tag