Ilmalämpöpumppu - ota nämä asiat huomioon tehdessäsi ostopäätöstä

2 minuutit Julkaistu:


Ilmalämpöpumppu on energiaa säästävä ja ympäristöystävällinen lämmitysmenetelmä, jonka ansiosta kotisi pysyy lämpöisenä myös talvipakkasten aikaan. Kotiisi oikein mitoitettu ilmalämpöpumppu toimii loistavasti ensisijaisena lämmitysjärjestelmänä, sillä se kykenee ilmaa siirtämällä lämmittämään tehokkaasti laajoja alueita asunnon sisällä. Ilmalämpöpumput toimivat jopa -25 pakkasasteessa, joten ne soveltuvat oikein hyvin Pohjoismaiseen ilmastoon. Ilmalämpöpumpulla voi myös säästää sähköä, sillä järjestelmä ottaa energiaa ulkoilmasta ja muuttaa sen lämmöksi tai viileämmäksi ilmaksi, säädöistä riippuen. Tämän jälkeen ilmalämpöpumppu levittää ilmaa kotiisi erittäin energiatehokkaalla tavalla.

Ilmalämpöpumppu myös viilentää kesäkuumalla

Ilmalämpöpumppu toimii lämmityksen lisäksi erinomaisesti myös viilentävänä ilmastointilaitteena. Lämpöisinä kesäpäivinä ilmalämpöpumppu viilentää ulkoa tulevan ilman ja kierrättää se ympäri asuntoasi. Yleensä ilmalämpöpumppujen omistajat eivät käytä tätä toimintoa, mutta vastoin yleistä uskomusta kodin viilentäminen ei tule kovinkaan kalliiksi.

Päinvastoin, kodin viileänä pitäminen ilmalämpöpumpun avulla kuluttaa vähemmän sähköä kuin lämmitys, tämä johtuu siitä että viileän ilman lämpötilaero on pienempi verrattuna lämmitystä kaipaavaan ilmaan. Ilmalämpöpumpulla on muitakin hyötyjä kuin lämpötilansäätö, nimittäin laitteiston käyttö vähentää ilmankosteutta sekä kerää pölyhiukkasia ilmasta. Tällä tavoin huoneilma puhdistuu ja allergeenit, kuten siitepöly vähenee ilmasta. Koska ilmalämpöpumppu viilentää sekä kierrättää sisäilmaa sinun ei tarvitse pitää ikkunoita tai ovia auki.

Ilmalämpöpumpun osto

Tarjolla on todella monenlaisia ilmalämpöpumppuja ja niiden teho sekä ominaisuudet vaihtelevat valtavasti. Mökkisi tai kotisi pinta-ala sekä pohjaratkaisu ovat avain asemassa, kun mietit ilmalämpöpumpun ostoa. Myös itse lämpöpumpun energiatehokkuudella sekä melutasolla on suurta merkitystä. Laadukas Ilmalämpöpumppu on niin hiljainen, että se voidaan asentaa vaikka makuuhuoneeseen ja saat silti kunnolliset yöunet. Ymmärrettävästi suuret pinta-alat vaativat tehokkaampaa ilmalämpöpumppua. Satsaa ilmalämpöpumpun valinnassa tehokkaampaan laitteeseen, tähän on hyvä syynsä, sillä puolella teholla käyvä suurempi lämpöpumppu kuluttaa vähemmän sähköä kuin pienempi pumppu, joka joutuu käymään jatkuvasti täydellä teholla. Hyötynä on myös että samalla laitteiston käyntiääni pysyy alhaisempana. Lämpöpumppu soveltuu kaikenlaisiin koteihin ja muihin kiinteistöihin, mutta parhaimmillaan se on asunnossa, jossa on avoin huoneratkaisu. Sisäyksikkö on paras sijoittaa kodin keskeisimmälle paikalle, josta lämpö pääsee leviämään tehokkaimmin ympäri asuntoa. Hyvä paikka sisäyksikölle on myös portaikko, näin lämmin tai viilennetty ilma pääsee leviämään tasaisemmin. Pirkanmaan Kylmälaitehuolto Oy on ilmalämpöpumppujen asiantuntija.

• tag: • 321 sanat

minusta

Blogi pientalon rakentamisesta ja LVI-urakoinnista LVI-työt tulevat eteen jokaisessa rakennus ja remontti projektissa. Onnistunut työ vaatii ammattitaitoa ja usein myös kokemusta. LVI-urakointiin kuuluvat talotekniset ratkaisut ovat lämmitys, vesi ja ilmanvaihto. Lämmitysratkaisuihin kuuluvat lämmitysjärjestelmien asentaminen, saneeraaminen ja huolto. Vesiratkaisuihin kuuluvat vesi- ja viemärijohtoasennukset, saneeraukset ja huolto. Ilmanvaihtoratkaisuihin kuuluvat jäähdytys- ja ilmanvaihtojärjestelmien asennukset, korjaukset ja huolto. LVI-työt kannattaa jättää ammattilaisen toteutettavaksi, mahdollisimman turvallisen ja toimivan lopputuloksen takaamiseksi. Omakotitalon LVI-työt voi hankkia joko ostamalla ne urakkana tai tuntilaskutuksena. Urakassa sekä työlle että tarvikkeille lasketaan pakettihinta, joka perustuu arvioon. Tuntilaskutuksessa työstä laskutetaan tehtyjen tuntien mukaan ja tarvikkeista menekin mukaan. Mikä olisi paras ratkaisu juuri sinun projektiisi? Tervetuloa lukemaan aiheesta lisää. Tästä blogista löydät artikkeleita pientalon rakentamisesta ja kaikista siihen läheisesti liittyvistä aiheista. Toivottavasti löydät täältä inspiraatiota ja hyödyllistä tietoa omiin projekteihisi!

Haku

Kategoriat

arkisto

tag